Piercings
Bij Euphoria kan je naast tattoo’s ook terecht voor piercings.
Piercings zijn een prachtige manier om jouw persoonlijke stijl te laten zien. Bij Euphoria Tattoo Art werken we met hoogwaardige materialen zoals titanium en chirurgisch staal, die veilig zijn voor jouw huid en lichaam. We hechten veel waarde aan kwaliteit en werken daarom volgens strikte hygiënerichtlijnen.
Het laten zetten van een piercing is veilig, snel en wordt altijd uitgevoerd door ervaren professionals. We bieden een breed assortiment piercings, van klassieke oorbellen tot meer unieke plekken zoals de navel, neus of wenkbrauw. Heb je specifieke wensen, zoals een exclusief sieraad of een minder gangbare locatie? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met je mee!
Lees meer
Houd er rekening mee dat het zetten van een piercing afhankelijk is van jouw huidtype en anatomie. Voor sommige plekken is het helaas niet mogelijk om een piercing te plaatsen. Dit bespreken we altijd vooraf tijdens een consult.
De genezingstijd van een piercing varieert per locatie en persoon, maar goede nazorg is essentieel voor een snel herstel. Volg daarom deze richtlijnen voor een optimaal resultaat:
- Reinig de piercing tweemaal per dag met een zoutoplossing of een product dat wij aanbevelen;
- Vermijd het aanraken van de piercing met ongewassen handen;
- Laat de piercing niet weken in water, zoals in zwembaden of jacuzzi’s;
- Draag geen strakke of schurende kleding rond de piercing.
Als er problemen ontstaan, zoals irritatie of pijn, neem dan direct contact met ons op. We staan altijd klaar om je te helpen. Bij Euphoria krijg je bovendien garantie: als er binnen de eerste weken iets misgaat, vervangen we jouw sieraad gratis.
Bij Euphoria Tattoo Art draait het om jouw unieke expressie en veiligheid. We helpen je graag om een piercing te kiezen die perfect bij jou past!


FAQ
De meest gestelde vragen omtrent het plaatsen van een piercing
Tijdens het zetten wordt er een langer staafje aangebracht om eventuele zwelling op te vangen en de verzorging makkelijker te maken. Na een aantal weken is het bij sommige piercings nodig om dit staafje te verwisselen. Dit noemen we downsizen, en dat mag tijdens de genezingsprocedure. Omdat je piercing nog niet genezen is, is het van belang dat dit door de piercer zorgvuldig en steriel wordt gedaan. Verwissel nooit zelf als de piercing nog aan het genezen is! Dit kan de kans op ontstekingen vergroten.
Wanneer je mag downsizen, verschilt per piercing en per persoon. Bij kraakbeen piercings is het advies tussen de 2 – 3 maanden. Bij lippiercings 2 – 3 weken. Dan is het ontstekingsgevaar over het algemeen voorbij. Er wordt een korter staafje geplaatst, omdat een te lang staafje voor irritatie kan zorgen. Ook is er een mogelijkheid tot scheefgroeien als je erop slaapt. Mocht je twijfelen of het verwisselen mogelijk is, stuur een berichtje of kom dan langs voor advies.
Inkorten betekent niet dat de piercing genezen is! De genezingstijd voor kraakbeen staat op 6 – 9 maanden (en kan oplopen naar een jaar). Pas als deze tijd voorbij is mag je wisselen naar andere sieraden. In de shop bieden wij mooie sieraden aan, en krijg je advies over welk sieraad bij jouw piercing past.
‘Kan ik tijdens het downsizen kiezen voor een ringetje?’
Nee, dat kan helaas pas na de volledige genezing. Dit is omdat je piercing met een ringetje sneller geïrriteerd kan raken.
Naast piercings zetten, tatoeëert de piercer ook. Het kan dus mogelijk zijn dat zij bezig is met een klant als je langskomt voor een piercing. Hierom wordt er liever op afspraak gewerkt, om teleurstellingen te voorkomen. Je mag altijd bellen om te kijken of er een plekje is voor die dag.
Dit is afhankelijk van de plekken die je wil laten piercen. In veel gevallen is het mogelijk om meerdere piercings te laten zetten, maar dit doen wij altijd in overleg. Mocht het na één piercing niet meer gaan, is dat helemaal geen probleem. Wij kijken naar wat goed voelt voor ons beide.
Piercings worden nooit met verdoving gezet. Hiervoor moeten speciale recepten worden uitgeschreven door artsen. Het gebruik van een verdovingscrème is mogelijk, maar dit verdooft de huid alleen oppervlakkig. Het piercen duurt maar een paar seconden, en is vaak niet pijnlijker dan het laten zetten van een verdoving.
Over het algemeen wordt er alleen met titanium gepiercet, omdat het 100% hypoallergeen is. Het menselijk lichaam stoot het niet af. Het is een sterk en licht materiaal, en perfect voor vers gezette piercings. In overleg kan er met bioplast worden gepiercet. Chirurgisch staal wordt voor het piercen niet gebruikt, omdat mensen een allergische reactie op het nikkel wat erin zit kunnen hebben.
Wij verkopen in de shop sieraden van zowel titanium als chirurgisch staal, maar voor het zetten wordt dus uitsluitend titanium of bioplast gebruikt.
In de shop wordt alles gepiercet, en niet geschoten. Bij een schietpistool wordt een sieraad met grove manier door de huid geperforeerd. Sieraden zijn niet geschikt om een gaatje mee te maken in de huid. Er kunnen dus scheuren ontstaan, waarbij het weefsel aan de kant wordt geduwd. Ook wordt er vaak scheef geschoten, omdat de juiste hoek met een schietpistool lastiger te bepalen is.
Het schieten is dus schadelijker voor de huid dan wanneer er met een naald gepiercet wordt. De scherpe naald haalt de huid opzij, en het weefsel wordt niet beschadigd. Vooral bij kraakbeenpiercings kunnen er sneller problemen ontstaan als het gaatje wordt geschoten in plaats van gepiercet. Dit komt omdat kraakbeen vrij flexibel is en kan gaan splinteren.
Het piercen is NIET pijnlijker dan het schieten, en een stuk veiliger.
Kinderen vanaf 6 jaar mogen een piercing in hun oorlel. Dit is het zachte, hangende stukje aan de onderkant van je oor. Volgens de officiële regelgeving mogen piercings vanaf 12 jaar worden geplaatst, met toestemming van de ouder/voogd. Wij als shop kiezen ervoor om dit vanaf 14 jaar te doen. Een ouder/voogd dient altijd aanwezig te zijn bij de afspraak als je jonger dan 16 bent, en moet het toestemmingsformulier ondertekenen. Dit mag niet op een ander moment worden gedaan, maar op het moment van de afspraak zelf. Vanaf 16 jaar is er geen toestemming meer nodig. Er wordt altijd om een id-kaart/paspoort gevraagd, om er zeker van te zijn dat er volgens de regels wordt gepiercet.
Tepelpiercings worden pas vanaf 18 jaar gezet.
Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om een piercing te laten zetten, vooral als je vanwege ziekte een verlaagde afweer hebt. Ook kunnen bepaalde medicijnen invloed hebben op het genezingsproces. De GGD raadt een piercing af bij één van de volgende gezondheidssituaties:
- Zwangerschap
- Diabetes
- Hemofilie
- Een chronische huidziekte
- Een immuunstoornis
- Hart- en vaatafwijkingen
Of op plekken:
- Die bestraald zijn
- Waar je plastische chirurgie hebt gehad
- Waar de huid geïrriteerd is
Mocht je twijfelen of het mogelijk is om een piercing te nemen, kan je altijd eerst contact opnemen.
Als je piercing volledig is genezen, groeit het gaaitje nooit helemaal dicht. Het gaatje krimpt wel snel. Forceer nooit het sieraad erdoorheen. Als het niet lukt, hebben wij in de shop materialen om het gaatje weer door te prikken en een sieraad erdoorheen te plaatsen. Zo voorkom je dat het geen wond wordt.
Het is normaal dat een piercing de eerste dagen rood is, en dat er wondvocht uitkomt. Het kan wat gevoelig zijn tijdens de aanraking. Deze verschijnselen moeten na een paar dagen weer over zijn. Als de huid rondom de piercing warm aanvoelt, rood is, pijn doet, opgezwollen is en/of er pus uitkomt, dan is deze mogelijk ontstoken. Neem in dat geval altijd contact op met de huisarts en de piercer. Verwijder de piercing nooit zelf.
Als een piercing uitgroeit, wordt het sieraad uit de huid omhooggeduwd. Het staafje of ringetje wordt steeds meer zichtbaar. Het uitgroeien kan bij iedereen op elke plaats voorkomen. De piercing moet op tijd worden verwijderd, om littekens te beperken/voorkomen.
Tijdens een zwangerschap worden er geen piercings geplaatst, omdat deze periode het genezingsproces kan beïnvloeden. Wij verkopen wel speciale navelpiercings voor de zwangerschap. Deze zijn langer en flexibeler.